Вистава про долю, життя та смерть: у Херсоні демонстрували моноспектакль за твором Марії Матіос. Фоторепортаж

4 года назад 0

Спільний проект Національного театру імені Франка і Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Куліша побачили херсонські глядачі та гості міста у приміщенні обласного палацу культури.

Незвичне місце в історичній будівлі, яка потребує капітального ремонту, слугувало дуже своєрідними декораціями для вистави.

 

Дійство відбулося в рамках XXII театрального фестивалю “Мельпомена Таврії”.

Ідея втілити оповідання Марії Матіос на сцені в народної артистки України Лариси Кадирової і режисера Сергія Павлюка виникла майже одночасно. Так народився спільний проект вищезгаданих театрів. Прем'єру моновистави «Не плачте за мною ніколи» вперше зіграли на херсонській сцені ще два роки тому. Але зараз, під час карантину, спектакль “заграв” зовсім новими фарбами.

Відома критикиня та авторка багатьох художніх творів Алла Підлужна так рецензує цю виставу: “Лариса Кадирова, яка зіграла роль бабці Юстини, знаходить у своєму акторському арсеналі свіжі несподівані фарби. Її Юстина виходить надзвичайно природною, наче акуратно «вилученою» з колориту того українського краю. Характерна карпатська говірка, притаманний природний гумор, схильність до пісні як вислову тонких порухів душі, вміння покепкувати з себе і проявити споконвічну житейську мудрість”.