Більше півроку у Каховській райраді не отримують зарплату

3 года назад 0

В її діяльність співробітники змушені вкладати свої гроші.

Сьомий місяць без зарплати залишаються співробітники створеної наприкінці 2020 року в Новій Каховці Каховської районної ради. Цю проблему пов’язують зі зволіканням президента України Володимира Зеленського з призначенням голови нової райдержадміністрації і, відповідно, з затримкою у створенні її фінансового відділу і відкритті рахунків для проведення платежів.

— Мене разом із заступницею призначили 20 листопада 2020 року. Всього ж у нас у штаті працює зараз 10 співробітників. Зарплата всім нараховується, але не виплачується, бо навіть нема рахунку. Крім того, ще не по всім ліквідованим районам пораховані бюджетні залишки, а в двох із них тривають суперечки. Поки ж доводиться купувати той же папір або оплачувати бензин з власних коштів. Оплачувати це з нашого районного бюджету поки нема можливості, — прокоментував голова Каховської райради Валерій Брусенський.

Як розповіла голова Каховської РДА Наталя Стаднік, вона приступила до роботи 5 травня.

— Райдержадміністрація вже зареєстрована як новоутворена юридична особа, ми затвердили її структуру, створили фінансовий відділ. Тепер це дасть змогу вирішувати фінансові питання, — сказала вона на сесії райради 2 червня.

У райраді сподіваються погасити всю заборгованість по зарплаті протягом червня. 

— Також ми не можемо виплатити гроші звільненим співробітникам ліквідованого 2 місяці тому Чаплинського районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Адже для цього необхідно розробити спеціальну програму, затвердити її на колегії Каховської РДА і подати нам. Сподіваюся, це вдасться зробити найближчим часом, — додав Валерій Брусенський.

За словами Наталі Стаднік, усі працівники райдержадміністрацій у ліквідованих районах попереджені про можливе звільнення і переведення на нові місця роботи. Після завершення процедури ліквідації старих РДА Каховська райдержадміністрація розпочне повноцінну роботу у Новій Каховці. 

— Але в кожному з ліквідованих районів залишаться віддалені робочі місця нашої служби у справах дітей, управління праці та соцзахисту населення, архіву і відділу по взаємодії з органами місцевого самоврядування, — пояснила Наталя Стаднік.

Як уточнив Валерій Брусенський, сам архівний відділ та УПСЗН Каховської РДА, скоріш за все, залишаться працювати на своїх старих місцях у Каховці, оскільки там уже створені для них найкращі умови. Водночас під питанням залишається організація віддалених робочих місць працівників РДА у Чаплинці через відсутність там вільних приміщень.

Олег БАТУРІН.

Фото автора.