Чилери: особливості, види та принципи роботи пристроїв

Чилери: особливості, види та принципи роботи пристроїв

4 года назад 0

Чилери – це холодильні пристрої, які часто використовуються в системах кондиціонування приміщення. Дане обладнання змінює температуру теплового носія, а після запускає його в систему трубопроводів. Чилери часто використовують на підприємствах, де для виробництва необхідно підтримувати в цехах певну температуру.

Побачити велику кількість чилерів ви маєте змогу, якщо перейдете по посиланню: dalgakiran.ua/uk/store/CHilleryi.

Різновиди чиллерів

Чилери діляться на такі різновиди:

  • з осьовим вентилятором;
  • з відцентровим вентилятором;
  • без конденсатора;
  • з водяним охолодженням;
  • абсорбційні чилери.

З осьовим вентилятором

Ці пристрої розміщуються на вулиці. Найчастіше на балконі або на даху з плоским дном. В елементи осьового чилера знаходяться в одному корпусі

Якщо у вашій моделі чилера присутній останній елемент, то пристрій здатний не тільки охолоджувати, але і нагрівати приміщення. Основна перевага даної холодильної установки — це дешева ціна.

З відцентровим вентилятором

На відміну від осьових чилерів, відцентрові встановлюються всередині приміщення. Найчастіше це горища або виробничі цехи. Щоб охолодити конденсатор пристрій запозичує повітря всередині кімнати, в якій воно знаходиться, після чого доставляє з приміщення. Тому перед запуском відцентрового чилера слід подбати про хорошу вентиляцію, яка б змогла доставляти свіже повітря в приміщення.

З виносним конденсатором

Основний блок пристрою встановлюється в середині приміщення, тоді як конденсатор виноситься на вулицю. Між собою конденсатор і основний блок пов’язані трубками з фреону. У цю систему можна додавати воду, не переживаючи про її злив у зимовий період.

Цей вид пристрою один з найпоширеніших на ринку, оскільки він відрізняється високою продуктивністю і доволі непоганою ціною.

З водяним охолодженням

Для подібних пристроїв призначається окреме приміщення: підсобка або підвал. Дана холодильна система стає все більш популярною останнім часом. Не дивлячись на солідну вартість, складність установки і наявність додаткових елементів, чилери з водяним охолодженням дуже ефективні.

Абсорбційні чилери

Ці чилери переміщують теплоносії за допомогою теплової енергії, а не електричної. Тому в побутових умовах їх практично не знайдеш, проте на підприємствах, де є надлишок тепла, абсорбційні чилери знайшли широке застосування.