Дороги Каховської громади просять відремонтувати за рахунок держави

3 года назад 0

На це потрібно 123,4 млн грн.

Відремонтувати за рахунок коштів платників податків розбиту дорогу Каховка — Коробки — Червоне Поділля просять депутати Каховської міськради. Відповідне звернення з проханням включити цей об’єкт до цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг вони направили до облдержадміністрації .

— Дуже скоро рух транспорту по мосту через Північно-Кримський канал у Таврійську у зв’язку з його реконструкцією скоро перекриють і більшість машин поїдуть об’їзною дорогою через Коробки. Оскільки вона давно потребує ремонту, ця дорога не витримає такого навантаження. Тому ми просимо обласне керівництво посприяти в виділенні коштів на її ремонт з державного бюджету. Орієнтовно на це потрібно 123,4 млн гривень — непідйомна сума для місцевого бюджету, — пояснила депутатка міськради Оксана Радченко.

З проханням відремонтувати цю дорогу до голови Херсонської ОДА раніше звертались і жителі Коробків. Вони пояснювали, що обмеження руху вантажівок через Північно-Кримський канал у Таврійську з 16 жовтня 2019 року призвело до збільшення вантажообігу та руйнування дорожнього покриття на багатьох ділянках дороги Каховка — Коробки — Червоне Поділля. 

Нагадаємо, що аварійний міст через Північно-Кримський канал по дорозі Р-47 Херсон — Нова Каховка — Генічеськ у березні планують закрити на реконструкцію. Завершити роботи і відновити рух транспорту по ньому обіцяють орієнтовно в листопаді 2021 року.

Олег БАТУРІН.