Фермерам невигідно орендувати заліснену ділянку менше ніж на 10 років

3 года назад 0

За 10 років оренди залісненої ділянки фермер зможе тільки повернути вкладені гроші. До того ж економічна ситуація протягом цього періоду може також кардинально змінитись, що повпливає на прибутки з землі. Таку думку висловив керівник ФГ «Свєтлова» Вадим Свєтлов в матеріалі «Ажіотажу на ринку землі якого всі боялися немає» на Kurkul.com.

«Це як експеримент, знаєте, не варто відмовлятися навіть від сотки такої землі. У нас була пропозиція, або відмовлятися, або брати й розліснювати. Ми взяли, бо до цього вже був досвід, самі справлялися. Я розумію, якщо складеться все добре, можливо, через 5 років ми повернемо інвестовані кошти й будемо працювати вже в плюс на цих ділянках», — розповів фермер. 

На його думку, власники земель  більш лояльно ставляться до місцевих фермерів-орендарів, аніж агрохолдингів, що допомагає укласти вигідний для обох сторін земельний договір.

«Люди почали більше довіряють своїм, місцевим, аніж великим господарствам. Вони хочуть, щоб свої працювали на землі. Та й умови ми кращі даємо, ніж вони. Тому зібрали людей, поговорили, вони з розумінням поставилися до продовження оренди, оскільки ми зробили товар із їхніх заліснених ділянок. До цього там були просто бур’яни, дерева й більше нічого», — поділився досвідом Вадим Свєтлов.