Гостей Херсонщини вразив новий комбайн «Скіф»

7 лет назад 0

14 липня у м. Гола Пристань, Херсонським машинобудівним заводом було представлено новий зразок його продукції – зернозбиральний комбайн «Skif 280 Superior».

Увазі численних гостей серед яких: державний секретар Міністерства аграрної політики Владислав Андронов, заступник Надзвичайного та Повноважного Посла Швейцарської Конфедерації в Україні Крістоф Шпеті, директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунер, регіональний керівник Міжнародної фінансової корпорації в Україні і Білорусі Джейсон Пелмар, радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні Ніколя Перрен, заступник начальника торгово-економічного відділу Посольства Іспанії в Україні Хайме Фернандес Хуль, а також сільгоспвиробники та інвестори України представили цей перспективний херсонський продукт. Ця сучасна сільськогосподарська машина зроблена за передовими технологіями з впровадження інноваційних рішень. Вона поєднала в собі високу надійність з економічністю. В результаті цього новий комбайн забезпечує мінімальні витрати палива і низьку собівартість бункерного зерна. Крім того він підбирає зерно з проблемних полів, забезпечує його мінімальні втрати, може працювати понад 12 годин без дозаправки і тривалий час без розвантаження, з високою пропускною здатністю – 12 кг на секунду. І завдяки запасу надійності може робити це при високих навантаженнях.

Не забули розробники Скіфа і про комфорт комбайнера, адже від людського фактору теж залежить ефективність збирання врожаю. Кабіна обладнана кондиціонером та обігрівачем, управління процесами максимально автоматизовано, встановлена інформаційна система.

Як сказав комерційний директор машинобудівного заводу Сергій Чокас: «Ми сподіваємося, що як вітчизняні так і європейські інвестори, оцінивши високий рівень нашої продукції вкладуть кошти в наше підприємство. А сільгопвиробники зацікавляться цією вигідною пропозицією, що вплине на збільшення попиту. Все ж вкупі сприятиме розвитку нашого херсонського підприємства». «Д о речі наша техніка, 60 відсотків якої має херсонське походження, потрапляє під урядову програму компенсації 25 відсотків вартості для сільгоспвиробників. Про що говорив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідин Херсонського машзаводу у листопаді минулого року » — зазначив він.

                                                                                                        Фото: прес-центр ХОДА