Новокаховська міськрада вирішила поновити фінансову підтримку своїх старостатів

3 года назад 0

Поведінку депутатів міський голова назвав нерозумною.

Поновити фінансування на розвиток інфраструктури старостинських округів вирішила Новокаховська міськрада. На ці цілі вона виділила майже 1,8 млн грн, які підуть на придбання контейнерів для сміття, облаштування зупинок, обслуговування вуличного освітлення, поточний ремонт водогонів, очищення свердловин та інші потреби.

Спочатку депутати були проти цього. На попередній сесії міськради 4 березня вони відмовили у виділенні вказаних коштів, мотивуючи тим, що запропонована сума для старостатів є “принизливо малою”. А на останній своїй сесії 25 березня вони пропонували закупівлю всіх без винятку послуг проводити за тендерними процедурами. Однак проти цього виступили місцеві посадовці.

— Нещодавно депутати відмовили комунальному підприємству “НК Екосервіс” у придбанні сміттєвоза. Хоча його планували закупити для сіл, які потопають у смітті і яке неможливо вивезти власними силами. Також нам потрібно декілька одиниць техніки. Приміром, у нас нема дороги від Обривки до кладовища: люди змушені небіжчиків возити на тракторах. На жаль, депутати не розуміють, що життя в сільській місцевості дуже сильно відрізняється від життя у місті. Повірте: всі роботи, які виконуватимуть підрядники, я сам особисто перевірятиму. Бо ми всі зацікавлені зробити все якісно, — запевнив староста Райського старостинського округу Ігор Дикуха.

— Від безпринципної принциповості деяких депутатів користі громаді нема ніякої. Ви можете скільки завгодно надувати щоки і займатися буквоїдством, але село від того тільки постраждає, — підтримав старосту міський голова Володимир Коваленко.

Нагадаємо, що в самих старостатах Новокаховської громади неодноразово заявляли, що задоволені наявною підтримкою міськради. Так, за словами старост Козацького і Веселого, їхні населені пункти ніколи не отримували такої допомоги, коли перебували в складі Бериславського району.

Олег БАТУРІН.