Олешківського ресторатора оштрафували податківці Херсонщини

6 лет назад 0

У підсумках року — 58 тисяч в мінусі: коли визиск від нечистого бізнесу більш ніж сумнівний…

У грудні минулого року до уваги аудиторів-фіскалів Головного управління ДФС у Херсонській області потрапив власник продовольчого магазину у Олешківському районі нашої області, який «почував» себе «власником» ресторанного бізнесу.

Підприємець знехтував всіма вимогами діючого податкового законодавства, не маючи статусу суб’єкта ресторанного господарства, здійснював продаж пива на розлив, реалізацію алкогольних виробів за цінами нижче мінімальних та ще й без придбання відповідних ліцензій для роздрібної торгівлі підакцизними товарами. Не вдалося «сховати» бізнесмену і суттєві порушення у сфері готівкового обігу та несвоєчасне оприбуткування готівкових коштів. До платника податків застосовані штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 58 тис. гривень.

Пам’ятайте : перед виходом на звичайну фактичну перевірку ревізори фіскальної служби області мають майже 90% інформації про ігнорування правилами дотримання касової дисципліни кожним платником податків нашої області. Це: найменування всіх реалізованих товарів по кожному суб’єкту господарювання із податкових баз даних, час та повний асортимент проданого товару, часовий інтервал формування фіскальних звітних чеків (Z-звіт) та багато іншої інформації. Перевірки тривають.

Прес-служба Головного управління   ДФС у Херсонській області