Попри карантин, виробництво продукції у Новій Каховці торік суттєво збільшилось

3 года назад 0

Деякі підприємства так і не змогли знайти своє місце на ринку.

На 10,3% торік наростили обсяги виробництва продукції у порівнянні з 2019 роком підприємства Новокаховської громади. Про це заявив заступник міського голови Леонід Чурсинов.

— Суттєво збільшили виробництво Каховська ГЕС ім. Петра Непорожнього, ТОВ “Південмлин”, ТОВ “Енерджі Продакт” і ТОВ “Таврія Агроінвест”. На жаль, одне підприємство — Новокаховський завод плавлених сирів — припинило свою діяльність. Також суттєво зменшились обсяги вантажних перевезень і будівельних робіт, — сказав він на засіданні виконкому Новокаховської міськради 23 лютого.

Деякі підприємства на території громади мають проблеми з реалізацією продукції.

— Це стосується ПрАТ “Дім марочних коньяків “Таврія”. Зменшились обсяги і на заводі крупних електричних машин: якщо раніше підприємство сплачувало податків до місцевого бюджету на 60 млн грн/рік, то тепер лише 3 млн грн. Якраз через проблеми з реалізацією продукції закрився завод плавлених сирів. А ще прикро, що на території нашої громади зникають сади і виноградники, а господарства надають перевагу вирощуванню зернових. Шкода, що ми втрачаємо нашу родзинку, якою славилися наші піщані землі. Це обумовлено діючими квотами на завезення спиртів, що відображається й на економіці Нової Каховки, — додав міський голова Володимир Коваленко.

За його словами, громада покладає великі надії на будівництво Каховської ГЕС-2, проєкт якої започаткували ще в 2008 році.

— Ми будемо шукати й нові джерела наповнення бюджету. В цьому нам допоможе створення у місті нових установ. Зокрема, у нас має запрацювати районний військовий комісаріат, в якому працюватиме більше 100 осіб. Оскільки нинішній військкомат не зможе вмістити таку кількість, будемо шукати для них нове приміщення. Ми націлені на розвиток потужності міста, як районного центру, — додав Володимир Коваленко.

Як раніше повідомлялось, торік у Новій Каховці на двох підприємствах були значні борги по заробітній платі. Це збанкрутілі ТОВ “Новокаховський електромеханічний завод” та ТОВ “Новокаховський електромашинобудівний завод”.

Олег БАТУРІН.