У Каховці досі не виділили гроші на будівництво дороги до Малокаховки

3 года назад 0

Без належного фінансування роботи не будуть завершені.

Каховська міськрада досі не виділила з місцевого бюджету 4 млн грн для співфінансування будівництва нової дороги, що з’єднає місто з Малокаховкою. Про це “Новому дню” повідомив директор державної установи “Місцеві дороги Херсонщини” Андрій Золотько.

— Одного виділення коштів недостатньо. Необхідно ще затвердити їх рішенням Херсонської облради і після того укласти договір з громадою. Наступна ж сесія облради, наскільки мені відомо, має відбутися в середині червня, а потім лише десь у серпні. Якщо ж Каховська міськрада не виділить вчасно потрібну суму, підрядники просто зупинять роботи, коли закінчиться фінансування. Бо нам виділяти щось додатково на цю дорогу просто ні з чого. В такому разі критична ситуація там виникне вже через 2 місяці, — розповів він.

За його словами, Каховська міськрада надала гарантійний лист про виділення 4 млн грн на будівництво дороги.

— Але гарантійного листа не достатньо. Практика показує, що не завжди громади виконують взяти ні себе зобов’язання. Приміром, торік так і не виділила обіцяних грошей на співфінансування ремонтів комунальних доріг Горностаївська громада Каховського району. Завершувати роботи довелося за рахунок інших населених пунктів. Зокрема, через це тоді не отримала гроші на ремонт своїх доріг Каланчацька громада Скадовського району, — додав Андрій Золотько.

Як повідомив 24 травня на селекторній нараді в облдержадміністрації заступник голови ХОДА Едуард Науменко, поки лише 3 громади області виділили кошти на співфінансування комунальних доріг — Новововоронцовська, Верхньорогачицька і Асканія-Нова. Станом на 1 червня ситуація так і не змінилася на краще.

— Виникає питання: чи взагалі є зацікавленість у голів інших громад у ремонті доріг і чи їм не набридли скарги жителів на їх поганий стан? — зауважив Едуард Науменко.

За коментарем ми також звернулись до секретаря Каховської міськради Ірини Гончарової. Вона розповіла, що виділити 4 млн грн на дорогу до Малокаховки планується наприкінці липня під час перерозподілу бюджетних коштів.

Нагадаємо, що будівництво нової дороги між Каховкою і Малокаховкою через мікрорайон Соснівка почалось 15 квітня. Виконує роботи київське ТОВ “Експодор”. Вартість дороги — майже 30 млн грн. 

Завершити роботи мають до кінця поточного року.

Олег БАТУРІН.