«Укрпошта» проти Пенсійного фонду

3 года назад 0

Головний поштовий оператор України вимикає всі термінали сторонніх банків у своїх відділеннях. Відтепер у них будуть розміщені лише термінали «Укрпошти».

Причиною стало те, що Пенсійний фонд та Мінсоцполітики, на думку генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського, змушують пенсіонерів переходити на обслуговування у банки. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Водночас він наголосив, що перехід на банківські картки, щоб отримати пенсію, мав бути добровільним — це обіцяв прем’єр Денис Шмигаль. Однак пенсіонерів та людей з інвалідністю почали примусово переводити у банки. «І кожен день ми отримуємо дзвінки та повідомлення від клієнтів, яким Пенсійний фонд відмовляє в переході на обслуговування в «Укрпошту», — додав Смілянський.

Нагадаємо, що уряд ухвалив постанову, яка змінює організацію виплати та доставки пенсій. Перехід на обслуговування у банках завадить монополії «Укрпошти» на цьому ринку.

У відповідь на це рішення глава «Укрпошти» повідомив, що починає процес придбання банку. «Ми оголошуємо тендер на оцінювача, який зможе допомогти в цій серйозній справі. «Укрпошта» планує купити невеликий банк без відділень або з малою мережею (у нас своїх 11000) і, звичайно, без портфеля проблемних активів. Зараз є 2-3 таких, з якими ми і почнемо переговори. Маю велику надію закрити операцію протягом наступних 5-6 місяців. Макети карток — від рахівниці до Ілона Маска, вже готові».

Анатолій НІКОЛАЄВ.