За програмою контролю сирого молока

3 года назад 0

Пілотний проєкт із запровадження програми контролю сирого молока буде масштабовано на національному рівні. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

У рамках проєкту розроблений «Молочний модуль» – програмне забезпечення для автоматичного збору результатів досліджень, підрахунку середнього геометричного значення для показників рівня загального бактеріального забруднення (ЗБЗ) та кількості соматичних клітин (КСК).

— Ми хочемо, щоб «Молочний модуль» був легкий у користуванні та відповідав всім очікуванням зацікавлених сторін. Співпраця із регіональними виробниками, фермерами та фахівцями Держпродспоживслужби допоможе зрозуміти, які зміни необхідно внести для ефективної роботи «Молочного модуля», – наголосила Голова Держпродспоживслужби.

Зазначимо, що протягом січня-лютого виробництво молока на Херсонщині досягло рівня 26,2 тис. тонн, що на 2,6% менше, ніж за такий же період минулого року. Левову частку валового надою забезпечують господарства населення – 18,5 тис. тонн.

Анатолій НІКОЛАЄВ.