93 тисячі гривень штрафу та рік умовно отримав мешканець Горностаївського району за незаконну порубку дерев

5 лет назад 0

Злочин стався ще у лютому 2017 року. На території Горностаївського лісництва поруч з Каховським водосховищем зловмисники спилили 23 дерева білої акації та 5 кленів. Своїми діями чоловіки заподіяли шкоду природному середовищу на суму понад 93000 гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські затримали чоловіків на гарячому. «Чорні лісоруби» вже складали спиляні стовбури, готуючи їх до перевезення. На місці порубки правоохоронці також вилучи бензопилу та каністру з пальним.

Чоловік зізнався поліцейським, що спиляти дерева його попросив знайомий, який запропонував за це чималу суму. До того ж цей знайомий на своєму автомобілі привіз його з другом на берег Каховського водосховища, де і визначив, які дерева треба спилювати.

Суд визнав чоловіка винним у скоєному злочині та призначив йому покарання у вигляді 1 року позбавлення волі, але умовно. За свій вчинок чоловік заплатить штраф у розмірі 93535 тисяч гривень. Також вилучену деревину та бензопилу конфіскували на користь держави.