Двоє херсонських копів постраждали під час затримання 

3 года назад 0

Учасник п’яної компанії вчинив запеклий опір поліції. Постраждали двоє правоохоронців. У селищі Антонівка під Херсоном патрульні ввечері помітили «Жигулі», що виписували дорогою якісь віражі. Під час переслідування «десятки» машина зупинилася, а її водій та пасажири кинулися врозтіч. Причому один з утікачів відбивався так, наче його втеча була питанням життя чи смерті. Однак вартові порядку все ж узяли гору, й доправили агресивного суперника до Дніпровського відділення Національної поліції.

Начальник відділення Олександр Воропаєв повідомив: нападник раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за хуліганство та завдання тілесних ушкоджень. Прийняли рішення затримати його на три доби, а подальшу долю херсонця вирішуватиме слідство та суд. А от для патрульних просто до відділення поліції довелося викликати «швидку допомогу». У 28-річного учасника затримання медики діагностували закриту черепно-мозкову травму й струс головного мозку, доправивши пацієнта до обласної клінічної лікарні. У його 25-річної напарниці до струсу мозку додалися ще й травми кистей обох рук, за які активно хапався дебошир.

Утім, такі травми у патрульних не є чимось надзвичайним. Вони знаходяться «на передньому краї» боротьби з вуличною злочинністю та порушниками громадського порядку, а відтак, першими стикаються з випадками п’яної (і не тільки) агресії та насильства.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.