Дві вантажівки з загиблими з Херсонського напрямку: військові РФ намагаються приховати втрати на фронті

9 месяцев назад 0

На територію морга в тимчасово окупованій Чаплинці Херсонської області, прибули дві вантажівки з тілами російських військових.
Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

У дописі повідомляється, що окупаційні війська намагаються приховати втрати на фронті.

"Загиблих російських солдатів поховали на двох локаціях" , — повідомили в Генштабі.
 
Пізніше у телемарафоні "Єдині Новини" керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк заявила, що Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу і нищать позиції РФ.

"За минулу добу 48 російських військових знищені. Ще 35 поранені. Також пошкоджені 18 одиниць їх техніки. Це означає, що ті позиції, які вони намагаються розгорнути, ми вибиваємо. Робота Сил оборони ускладнена тим, що військові РФ продовжують переховуватися за місцевими жителями, а ми не працюємо по цивільних", — сказала Гуменюк.

За даними командування, минулої доби російські військові завдали авіаудару в районі Ольгівки Херсонської області. Під артобстрілами також перебували понад 20 населених пунктів. Зокрема, Михайлівка, Республіканець, Львове, Дніпровське, Велетенське та Новодмитрівка.

Що відомо про ситуацію на тимчасово окупованих територіях Військові 11 бригади імені Грушевського Національної гва​рдії України знищили спостережний комплекс російської армії "Муром-М", який був розміщений на мосту через річку Конка. За допомогою цього комплексу військові РФ вели цілодобове спостереження, з метою недопущення прориву військ Сил оборони України.

6 серпня окупаційна влада заявила про ракетний удар з боку ЗСУ по Чонгарському мосту. Є пошкодження дорожнього полотна автомобільного мосту. Роботу пропускного пункту Чонгар тимчасово призупинили.

Пізніше так званий "ТВО губернатора Херсонської області" Володимир Сальдо повідомив, що Сили оборони пошкодили міст через протоку, який зʼєднує тимчасово окуповані Генічеськ та Арабатську стрілку.​