Екс-нардепу — зраднику Олексію Журавку СБУ оголосила заочну підозру

3 года назад 0

Від слідства він переховується в Росії.

СБУ оголосила заочну підозру Олексію Журавку, колишньому народному депутату кількох скликань від “Партії регіонів” (на фото праворуч) . Його звинувачують у створенні терористичної організації та дій, спрямованих на повалення конституційного ладу.

“Оперативники та слідчі СБУ встановили, що ексдепутат з початку російської агресії підтримував анексію Криму та окупаційні дії Росії на Донбасі. У січні 2015 року він виїхав до Російської Федерації, де перебуває до цього часу. Співробітники СБУ з’ясували, що спільник терористів продовжує брати активну участь в інформаційній війні проти України та просуває російські інтереси на півдні України, зокрема на Херсонщині. Він також періодично відвідує тимчасово окуповані райони Донбасу та Криму”, — йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.

Дії колишнього нардепа кваліфіковано за ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України.

Олексій Журавко — уродженець Жовтих Вод Дніпропетровської області, виховувався в дитячому будинку-інтернаті в Олешках. Відносно нього відкрите кримінальне провадження за фінансування тероризму. Кілька років він перебуває в розшуку СБУ.

Олег БАТУРІН.