Горностаївські поліцейські вилучили 120 кг незаконно виловленої риби

5 лет назад 0

В рамках відпрацювання «Нерест» працівники Горностаївського відділення поліції в ході проведення профілактичного рейду викрили двох браконьєрів у
незаконному вилові риби. У правопорушників вилучене рибальське спорядження, відносно них складені адміністративні протоколи. Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник районної поліції Олександр Гайдук, працівники поліції разом з представниками обласного держагентства рибного господарства відпрацьовували акваторію Каховського водосховища та інших водойм Горностаївського району. Під час рейду правоохоронці виявили двох місцевих мешканців, віком 22 та 27 років, які виловили сітками майже 100 одиниць тарані в Каїрській та Заводівській балках.

Також згодом у водоймах були виявлені ще 5 сіток із живими водними біоресурсами. Загалом під час рейду було вилучено 80 кг карасів сріблястих та 40 кг тарані. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму понад 43,5 тисячі гривень. Вилучені водні біоресурси передані до рибоприймального пункту для законної реалізації. У відношенні правопорушників були складені адміністративні протоколи за ч.4 ст.185 КУпАП. Також збираються матеріали для відкриття кримінального провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».