На Херсонщині поліцейські оперативно розшукали водія, який збив двох дівчат і поїхав далі

4 года назад 0

Дорожньо-транспортна пригода сталася в с. Гаврилівка Друга Каланчацького району. Дівчини по узбіччю після уроків поверталися зі школи додому. В цей час на них здійснив наїзд легковий автомобіль, водій якого, не зупиняючись, поїхав далі по дорозі. Впродовж 20 хвилин після прибуття на місце ДТП поліцейські розшукали водія та автомобіль. Чоловік знаходився в нетверезому стані. Він отримав три адміністративних протоколи. Однак він може понести й кримінальну відповідальність у разі виявлення у потерпілих значних тілесних ушкоджень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Подія сталася вчора, 31 січня, близько 15:00. В «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонувала мати однієї з дівчат і розповіла, що її донька з подругою потрапили в ДТП. На місці пригоди слідчо-оперативна група Каланчацького відділення поліції з’ясувала, що учениці місцевої школи, віком 12 та 13 років, поверталися після уроків додому. В цей час позаду них рухався автомобіль, який здійснив наїзд на дівчат. Школярки від удару впали на узбіччя, а водій, не зупиняючись, поїхав далі. Завдяки невеликій швидкості транспортного засобу, тяжких травм школярки не отримали.

Як розповів начальник районного відділення поліції Юрій Козлов, поліцейські проїхали вулицями села та біля одного з домоволодінь помітили автомобіль «ЗАЗ», який залишив місце пригоди. Водій, 45-річний місцевий мешканець, знаходився в салоні та спав. Він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Поліцейським чоловік повідомив, що не побачив пішоходів.

Дівчат доставили в центральну районну лікарню на медобстеження. На щастя, значних тілесних ушкоджень вони не отримали та їх не госпіталізували. Однак лікарі порекомендували батькам пройти більш детальне обстеження у вузьких спеціалістів в обласному центрі.

У відношенні водія поліцейські склали 3 адміністративні протоколи – за відсутність при собі посвідчення водія, керування транспортним засобом в стані сп’яніння та залишення місця скоєння ДТП. Йому загрожує штраф у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. А в разі виявлення у когось із потерпілих тілесних ушкоджень середньої тяжкості, чоловікові може загрожувати навіть обмеження волі на строк до 3 років.