На Херсонщині поліцейські виявили у водія ознаки наркотичного сп’яніння та збро

5 лет назад 0

Поліцейські Великолепетиського відділення поліції зупинили автомобіль за порушення Правил дорожнього руху. Як з’ясувалося, водій перебував за кермом під дією наркотиків. Також в ході огляду салону автівки поліцейські виявили пістолет. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час патрулювання працівники групи реагування Великолепетиського відділення поліції помітили «ВАЗ 2101», який рухався за межами населеного пункту без ввімкненого світла. Поліцейські зупинили автомобіль для перевірки. Під час спілкування інспектори помітили, що 38-річний водій дивно поводиться. Згодом він зізнався, що вживав наркотики.

Як розповів начальник Великолепетиського відділення поліції Андрій Чонка, поліцейські провели огляд автомобіля і на пасажирському сидінні помітили поясну сумку. З-під блискавки на ній стирчала пістолетна рукоятка. На місце події прибула слідчо-оперативна група підрозділу та вилучила пістолет, призначений для відстрілу набоїв травматичної дії. Зі слів водія, зброю він знайшов минулого року на березі річки та тримав для самозахисту.

Вилучені пістолет та набої направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами". Водій був відсторонений від керування. Також у відношенні нього складений адміністративний протокол за ст.130 КУпАП (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння).