На Херсонщині поліція виявила артилерійський снаряд у раніше судимого

6 лет назад 0

В Голопристанському районі під час спільного відпрацювання дільничних та прикордонників, правоохоронці виявили артилерійський снаряд в будинку жителя одного з селиш району, раніше судимого за майнові злочини.

Дільничні Голопристанського відділення поліції спільно з прикордонниками патрулювали територію одного з сіл району. Під час бесіди з місцевими жителями дільничний дізнався, що один з селян зберігає у себе вдома боєприпаси. Правоохоронці перевірили інформацію та виявили в будинку 70-річного чоловіка предмет, схожий на снаряд, який лежав на підлозі разом з дровами.

На місце події були викликані спеціалісти вибухотехнічного відділу обласного главку поліції. Боєприпас виявився надзвичайно небезпечним артилерійським снарядом, калібру 152 мм, часів ІІ Світової війни. Вилучений снаряд був знешкоджений.

Зі слів пенсіонера, він ще рік тому знайшов снаряд та приніс додому. Про небезпечну знахідку в поліцію не повідомляв.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості кримінального правопорушення за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» (карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

Відділ комунікації поліції Херсонської області