На Херсонщині поліція викрила на хабарі працівника сільради

6 лет назад 0

Працівники слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області спільно з Управлінням захисту економіки під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили головного спеціаліста сільської ради одного з курортних районів області на отриманні неправомірної вигоди в сумі понад 5 тисяч гривень від місцевого жителя.

30-річний чиновник, який був виконуючим обов’язки начальника відділу містобудування та архітектури, за вказану суму погоджувався підписати висновок на початок капітального будівництва (приміщення літньої кухні). Щоб задокументувати злочинну діяльність службової особи, поліцейські провели цілий комплекс оперативно-технічних та розшукових заходів. Щоб убезпечити себе, чиновник наказав місцевому жителю переказати гроші на банківський рахунок. Та, незважаючи на ці застороги, слідчі та борці з економічною злочинністю викрили чиновника.

Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою" (карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна).

Перевіряється причетність службової особи до скоєння подібних протиправних дій. Тривають подальші слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Херсонської області за матеріалами слідчого управління