На Херсонщині поліція вилучила майже 20 кілограм канабісу

5 лет назад 0

Поліцейські Олешківського відділення поліції вилучили у жителя одного з населених пунктів району рослини коноплі вагою близько 19,5 кілограм. Чоловік затриманий до обрання йому міри запобіжного заходу. За незаконне виготовлення наркотичної речовини в особливо великих розмірах підозрюваному може загрожувати позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В рамках профілактичного відпрацювання «Мак» оперативники Олешківського відділення поліції отримали інформацію, що житель одного з селищ району може вирощувати коноплю. Поліцейські отримали санкцію на проведення обшуку та виїхали для перевірки за місцем мешкання підозрюваного.

Як розповів начальник районної поліції Сергій Ященко, 27-річний чоловік займається вирощуванням ранніх овочів та раніше в поле зору поліцейських не потрапляв. Під час огляду парнику, в якому росли томати, слідчо-оперативна група виявила один кущ рослини, схожої на коноплю. В ході подальшого обшуку домоволодіння в гаражу працівники поліції виявили кілька ємностей, в яких зберігалися подрібнені стебла конопель загальною масою близько 19,5 кілограм. Господар пояснив, що виростив канабіс для подальшого продажу оптовому покупцю.

Наразі чоловік затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.