На Херсонщині поліція затримала браконьєрів з креветками та рибою на 19 тисяч гривень

6 лет назад 0

На період нерестової заборони працівники поліції посилили патрулювання водойм з метою протидії браконьєрству. Сьогодні приблизно о 05:00 дільничні офіцери поліції Голопристанського відділення поліції викрили факт браконьєрства в районі Ягорлицької затоки за селом Геройське.

Дільничні поліцейські виявили човен та браконьєрські знаряддя лову: 19 ятерів з креветками, а також рибу бичок. Сума завданих збитків становить 19 тисяч гривень. Порушниками природоохоронного законодавства стали двоє місцевих жителів.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Всього з початку проведення профілактичних заходів «Нерест» поліцейські виявили  18  фактів незаконного вилову риби,  16  фактів незаконної торгівлі водними ресурсами та браконьєрськими знаряддями лову. До адміністративної та кримінальної відповідальності притягнуто  31 правопорушника. У них вилучено  385  кг незаконно виловленої риби та інших водних ресурсів, а також  89  знарядь незаконного вилову. На ринках та у місцях стихійної торгівлі поліцейські вилучили  16  кг незаконно виловленої риби.

Профілактичні заходи щодо боротьби з браконьєрством, незаконною торгівлею водними ресурсами та іншими порушеннями правил рибальства тривають.

Відділ комунікації поліції Херсонської області