На Херсонщині ювенальний поліцейський допоміг хлопцю з багатодітної родини знов повернутися на навчання у школу

5 лет назад 0

Про складні життєві обставини багатодітної родини з села Брилівка Олешківського району працівники ювенальної превенції дізналися, коли перевіряли стан відвідування учнями занять у місцевій школі. З’ясувалося, що 14-річний учень з багатодітної родини без поважної причини 10 днів не ходить в школу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Старший інспектор ювенальної превенції Олешківського відділення поліції Владислав Дехнич провідав родину хлопця за місцем її проживання. 31-річна мати розповіла, що не знала про прогули сина, лише сказала, що він підробляє. Хлопець з’явився вдома ввечері і пояснив ситуацію з прогулами. Виявляється, у жінки четверо дітей, наймолодшому з яких лише кілька місяців і вона виховує їх без чоловіка. Також з ними живе бабуся і всі вони нещодавно переїхали в Брилівку з Каховського району. Старший син розповів поліцейському, що родина не має джерела доходу, крім пенсії бабусі. Тому він вирішив влаштувався до місцевих жителів на різні роботи, щоб забезпечити молодших братів і сестер. Мати ж пояснила, що поки не встигла звернутися у соціальну службу по допомогу.

Разом з жінкою ювенальний поліцейський пішов у службу соціального захисту, де багатодітній матері допомогли оформити документи на отримання необхідної допомоги. Родину поставили на облік як таку, що перебуває у складних життєвих обставинах.

Завдяки цьому 14-річний хлопець повернувся на навчання у школу. Але пообіцяв, що все-одно на вихідних допомагатиме односельцям по господарству, щоб заробити гроші для своєї сім’ї.

— Мене вразила історія цього маленького мужнього хлопця, який у свої 14 років вже змушений стати дорослим. Він, як справжній чоловік, хоче бути головою родини і заробляти гроші. Але поки що пообіцяв нам гарно вчитися, добре поводитися і не пропускати уроки. А ми, у свою чергу, не залишимо цю сім’ю, будемо регулярно їх відвідувати і допомагати по мірі можливості , — зазначив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько.

Наразі в Херсонській області проводяться профілактичні заходи «Поверни дитину до школи». Мета заходів продиктована їх назвою. Працівники ювенальної превенції виявляють неповнолітніх, які без поважних причин не відвідують навчальні заклади, і забезпечують їх повернення до навчального процесу. За три місяці поліцейські виявили 7 дітей, які ухилялися від навчання. Поліцейські відвідали родини цих прогульників за місцем проживання, встановили причини пропусків уроків дітьми і вжили вичерпних заходів для їх усунення. Наразі діти знов відвідують школи.