На Херсонщині взято під варту підозрюваних у розбійному нападі на будинок пенсіонерки

6 лет назад 0

Через 2 мобільні телефони зловмисники порізали ножем руки 87-річній жінці та сильно побили її 60-річну сусідку-доглядальницю. Нападники обшукали будинок у пошуках пенсійних грошей, розтрощили меблі сокирою, але не знайшли нічого цінного, крім телефонів. Через дві години поліцейські затримали чоловіків у покинутому будинку.

Розбійний напад стався в одному з сіл Високопільського району. Приблизно о 02:00 в будинок, де мешкає 87-річна жінка, увірвалися двоє невідомих. Вони проникли в дім, виставивши скло з вхідних дверей.

У той час поруч з господаркою була її сусідка, яка доглядала за пенсіонеркою. Вимагаючи гроші, зловмисники не лише погрожували жінкам ножем та сокирою. Вони порізали руки літній господарці, а її доглядальницю сильно побили. У неї черепно-мозкова травма та ушкоджене обличчя. Після обшуку будинку нападники забрали два мобільні телефони та втекли.

Щоб залишитися невпізнаними, на головах чоловіків були темні шапки, які закривали пів-обличчя.

Як повідомив начальник Високопільського відділення поліції Юрій Козлов, на пошуки зловмисників був зорієнтований весь особовий склад відділення поліції. Правоохоронці розподілилися на кілька груп та перевіряли населений пункт. Завдяки вірно обраному напрямку пошуків, уже через дві години поліцейські затримали підозрюваних. Вони ховалися у покинутому будинку.

У зловмисників були вилучені мобільні телефони заявниць. Затриманими виявилися 33-річний та 35-річний односельці потерпілих. Чоловіки раніше судимі за майнові злочини. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій».

Зловмисникам обрана міра запобіжного заходу – тримання під вартою. Їм може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області