На Херсонщині з початку року за домашнє насильство поліція відкрила 4 кримінальні провадження та склала понад 960 адміністративних протоколів

5 лет назад 0

Поліція Херсонської області продовжує протидіяти домашньому насильству та миттєво реагує на такі повідомлення. З початку року за фактом домашнього насильства працівники поліції відкрили 4 кримінальні провадження та склали понад 960 адміністративних протоколів. Одне провадження направлене в суд. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Нещодавно було відкрите кримінальне провадження за ст.126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство» у відношенні 50-річного жителя смт.Нижні Сірогози, який вчиняв психологічне насильство щодо 51-річної дружини. З початку року дільничні поліцейські тричі складали адміністративні протоколи у відношенні цього чоловіка. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він принижував, словесно ображав дружину та погрожував їй фізичною розправою. Коли жінка вкотре повідомила в поліцію про знущання з боку чоловіка, у його відношенні було відкрито кримінальне провадження. Наразі подружжя мешкає окремо, жінка переїхала в інше село і за попередньо інформацією, має намір розлучитися з чоловіком.