Олешківські поліцейські разом з громадськістю викрили лісових браконьєрів

4 года назад 0

В Олешківському районі поліцейські викрили двох жителів Скадовського району, які незаконно випилювали в лісі дерева. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Відтепер правопорушникам може загрожувати три роки ув’язнення. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Дільничнім офіцерам Олешківського відділення поліції стало відомо, що в лісосмузі поблизу с. Виноградово невідомі зловмисники спилюють дерева. Як з’ясувалося, браконьєри вранці підготовлювали стовбури дерев акації для завантаження та залишали їх на місці, а пізно ввечері приїжджали забирати колоди на автомобілі.

Спільно з представниками громадського формування поліцейські знайшли місце, де правопорушники підготували дрова для чергового вивозу, та організували засідку. Ввечері двоє браконьєрів, які виявилися жителями Скадовського району, під’їхали на автомобілі «ВАЗ-2101» з причепом та почали завантажувати колоди. В цей час поліцейські їх і затримали. Загалом правопорушники незаконно заготовили майже 4,5 кубометри дров.

Автівку з причепом та деревина були вилучені та доставлені у відділення поліції. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Правопорушникам може загрожувати до трьох років позбавлення волі.