Забезпечив окупантів технікою для побудови укріплень – судитимуть депутата селищної ради з Херсонщини

3 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Іванівської селищної ради Генічеського району за фактом державної зради та пособництва державі-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Генічеської окружної прокуратури.

Слідством установлено, що 61-річний обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом та обійняв посаду так званого «начальника Ивановского эксплуатационного участка» у псевдооргані — «Государственное унитарное предприятие «Бассейновое управление водных ресурсов Херсонской области». 

На цій посаді чоловік надавав у розпорядження представників збройних сил рф комунальну техніку, яка перебувала на балансі Іванівського міжрайонного управління водного господарства. Її ворог використовував для зведення військових укріплень та перевезення «особового складу» так званої «Народної міліції Донецької народної республіки». 

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.