Піротехніки обласної ДСНС знищили боєприпаси часів минулих війн

4 года назад 0

На Херсонщині за різних обставин громадяни продовжують знаходити вибухонебезпечні залишки минулих війн. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Так, 16 березня поблизу с. Первомаївка Верхньорогачицького району виявлено артилерійський снаряд АС-76. Піротехніки обласної ДСНС провели обстеження цієї території. Більше боєприпасів виявлено не було. 18 березня вилучений вибухонебезпечний предмет перевезено та знищено належним чином у спеціально відведеному для цього місці.

Того ж дня за межами с. Приморське та по вул. Набережна смт Стара Збур’ївка Голопристанського району було виявлено ще 2 старих боєприпаси, мінометну міну ММ-80 та артилерійський снаряд АС-80. Направлено заявку в піротехнічну групу Аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Нагадуємо в разі виявлення вибухонебезпечного предмету необхідно сповістити найближчий орган виконавчої влади, після Вашого повідомлення фахівці піротехнічного підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодять вибухонебезпечний предмет встановленим порядком. Не допускайте самі та утримуйте інших від порушень правил поведінки при знаходженні вибухонебезпечних предметів.