Поліцейські розкрили грабіж з проникненням до будинку у Каланчаку

4 года назад 0

Злочин стався в смт Каланчак. До жінки прийшов невідомий та шляхом віджиму дверей проник до будинку. Зловмисник вимагав у жінки гроші. Отримавши бажане чоловік втік, а потерпіла подзвонила до поліції. Правоохоронці встановили особу зловмисника та готують йому повідомлення про підозру. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Вчора о 00:30 до приватного будинку 66-річної жительки смт Каланчак вдерся невідомий чоловік. Він віджав вхідні двері та, побачивши вдома жінку, почав вимагати грошей. Потерпіла не пручалась та одразу віддала злочинцю все, що мала. Як тільки він пішов, жінка одразу зателефонувала на лінію «102», і на місце прибула слідчо-оперативна група районного відділення поліції.

Потерпіла описала поліцейським прикмети зловмисника. Оперативники провели оперативно-розшукові заходи, опитали всіх можливих свідків та встановили особу підозрюваного. Ним виявився 26-річний чоловік, який також проживає у смт Каланчак. Вдома поліцейські не виявили чоловіка та почали опитувати його знайомих. Один з них згадав, що у чоловіка є друг в іншому населеному пункті району і він може переховуватись у нього. Поліцейські негайно вирушили туди та виявили там зловмисника. Він пояснив, що йому потрібні були гроші для власних потреб, тому вирішив піти на злочин.

Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Наразі вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру у вчиненні злочину та направлення до суду клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.