На Херсонщині поліція документує наслідки обстрілів армією рф

6 месяцев назад 0

Російські військові продовжують масовано обстрілювати Херсонський, Бериславський райони та прибережні населені пункти Лівобережної Херсонщини, розташовані в межах досяжності їх артилерії, мінометів, танків, РСЗВ, безпілотників та авіації. Цілями ударів противника залишаються цивільні та об’єкти критичної інфраструктури.

Про це інформує пресслужба поліції Херсонської області.

Проти мирного населення Берислава та Іванівки ворог вкотре застосував авіацію. У Бериславі внаслідок вибухів керованих бомб пошкоджено щонайменше 15 будинків, комбінат, адміністративну будівлю, механічні пошкодження отримав службовий автомобіль поліцейських, працівники не постраждали.

Внаслідок артилерійського обстрілу окупантами Томиної Балки отримав поранення 61-річний місцевий житель, снарядами побило дахи, двері та вікна в будинках.

Військові рф здійснили артобстріл Зеленівки, пошкоджено будівлі на території комбінату, де виникла пожежа та отримали поранення троє чоловіків віком 43, 55 та 74 роки. Також у селищі пошкоджено будівлю будинку культури, будинки місцевих жителів і автомобіль.

У Архангельському 36-річний чоловік під час обробки городу наступив на протипіхотну міну. Внаслідок вибуху він отримав мінно-вибухову травму та травматичне пошкодження стопи. Загрози його життю немає.

Поліція вкотре звертається до громадян із проханням пам'ятати про власну безпеку та не проводити польові роботи на територіях, не перевірених вибухотехніками. Будьте вкрай уважними, не піднімайте із землі невідомі предмети, не підходьте до нездетонованих снарядів, які можуть будь-якої миті вибухнути.

Херсон та приміські населені пункти російська армія обстрілювала цілодобово. Через ворожі снаряди у багатоповерхових будинках пошкоджені вікна та балконні рами, зафіксовані руйнування приватних домоволодінь у прибережних районах міста. В центральній частині зафіксовано пошкодження житлового сектору, магазину, дитячого садочка та медичного закладу.

Правоохоронці зафіксували всі наслідки обстрілів та вилучили речові докази.
За минулу добу поліція відреагувала на 296 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 13 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.