Поліцейські виявили понад тисячу насаджень снотворного маку у жителя Великолепетиського району

5 лет назад 0

На присадибній ділянці 50-річного жителя одного з сіл Великолепетиського району працівники поліції виявили понад тисячу рослин снотворного маку зі слідами ретельного догляду. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив заступник начальника Каховського відділу поліції Євген Проценко, власника нарковмісних насаджень задокументували під час збуту ним ацетильованого опію, який він виготовляв з маку. Під час проведення подальшого обшуку на горищі господарчої будівлі поліцейські виявили 4 кг висушених рослин снотворного маку.

Чоловік виявився наркозалежним та раніше судимим за наркозлочини. Він пояснив, що снотворний мак вирощував для власного вживання, але зібрані речові докази свідчать про збут наркотиків. Усе вилучено та направлено на дослідження. Наразі поліцейські перевіряють зв’язки чоловіка.

Відкрито кримінальні провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», ч.2 с.309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ч.2 ст.310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».