Поліцейські «за гарячими слідами» затримали підозрюваного в скоєнні вбивства

4 года назад 0

Вчора, 13 грудня, ввечері в Новій Каховці під час конфліктної ситуації між незнайомими між собою громадянами один чоловік спричинив ножове поранення іншому.

Потерпілий помер під час транспортування в лікарню. Невідомий зловмисник з місця скоєння злочину хутко втік. Впродовж години поліцейські встановили особу підозрюваного, а ще через дві – затримали його під час спроби залишити місто. Наразі вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу. Йому може загрожувати 15 років ув’язнення.

Близько 9-ої вечора в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував 43-річний житель м. Нова Каховка. Чоловік розповів, що його 30-річного товариша поблизу міської автостанції ножем поранив незнайомець. Потерпілого карета «швидкої допомоги» повезла в лікарню, а невідомий зловмисник з місця події втік.

Під час розмови із заявником, слідчо-оперативна група встановила, що він разом із потерпілим та його подругою відпочивали в кафе. Поруч також щось святкували двоє громадян. Так вийшло, що друзі одночасно вийшли на вулицю покурити з одним із чоловіків з-за сусіднього столу. Між ними виникла словесна перепалка, в ході якої незнайомець вдарив у груди ножем меншого за віком товариша.

Оперативники поспілкувалися з чоловіком, який відпочивав разом із невідомим зловмисником. Той розповів, що знає лише його ім’я та описав, як він виглядає. Впродовж години поліцейські встановили особу підозрюваного та місцепроживання 28-річного місцевого мешканця. Однак вдома його не було.

Як розповів начальник Новокаховського відділу поліції Олександр Рогожин, нажаль, рана для потерпілого виявилася смертельною і він помер по дорозі в лікарню. Для пошуків зловмисника були задіяні усі оперативні співробітники, дільничні офіцери та екіпажі груп швидкого реагування. Поліцейські відпрацьовували територію міста, також були перекриті усі виїзди з нього. Підозрюваного затримали через дві години пошуків у лісовому масиві, через який він пішки намагався покинути місто та дістатися до Таврійська. Зі слів затриманого, під час сварки йому здалося, що його будуть бити, і він спричинив ножове поранення одному зі своїх, так би мовити, противників.

Наразі чоловік затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу. Підозрюваному загрожує ув’язнення на строк від 7 до 15 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області