Поліцейські затримали злочинну групу, яка вчинила розбійний напад на підприємця

4 года назад 0

Злочин стався у Херсоні в кінці грудня минулого року.

Місцевий підприємець втратив 45 тисяч гривень внаслідок скоєного розбою відносно нього. Сьогодні співробітники Херсонського відділу поліції, управління карного розшуку та роти поліції особливого призначення поліції Херсонської області затримали учасників угруповання, влаштувавши засідку у центрі міста. Під час обшуків у фігурантів вилучено автомат, автомобіль, набої та магазини до зброї, банківські картки.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

В грудні четверо осіб вирішували питання з місцевим підприємцем щодо відкриття бізнесу. Після відмови чоловіка злочинці напали на нього та побили у своїй машині. Через декілька днів відбулась схожа ситуація, але цього разу чоловіка зв’язали, вивезли у ліс та почали бити і погрожувати зброєю, вимагаючи грошей. Потерпілий віддав злочинцям всі свої банківські картки, назвавши паролі від них. Злочинці зняли з карток всі гроші та оформили на чоловіка онлайн-кредити. Загалом, вони отримали сорок п’ять тисяч гривень злочинним шляхом.

Чоловіки і надалі погрожували та залякали потерпілого, тому до поліції він звернувся тільки через тиждень після скоєного злочину відносно нього. Оперативники з’ясували, що злочинці постійно змінювали місця проживання з метою уникнення відповідальності. Тиждень тому було встановлено, що чоловіки знаходяться вдома в обласному центрі. Поліцейські вирахували автомобіль, на якому пересуваються двоє підозрюваних, і підготували пастку на одній з вулиць міста, де чоловіків було затримано.

Як розповів начальник управління карного розшуку обласного главку поліції Денис Карімов, поліцейські провели чотири обшуки за місцями мешкання підозрюваних. У нападників вилучено автомат, автомобіль, в якому побили потерпілого, велику кількість набоїв та магазинів до зброї, банківські картки. До складу злочинної групи входило чотири особи: двом з них 31 рік, ще одному 43 та останньому 24 роки. Всі злочинці є мешканцями міста Херсона.

Дії фігурантів кваліфіковано за ч.2 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб». Санкція статті – до 10 років позбавлення волі. Чоловікам повідомлено про підозру та направленно клопотання до суду для обрання міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування. Поліцейські перевіряють затриманих на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.