Поліцейські Херсонщини продовжують контроль за дотриманням карантинних обмежень

4 года назад 0

За інформацією МОЗ України, основна причина зростання захворюваності на COVID-19 — порушення громадянами заходів профілактики. Для недопущення погіршення епідемічної ситуації в Херсонській області, поліцейські посилили контроль за дотриманням карантинних заходів.

Поліцейські, у межах наданих їм повноважень, забезпечують виконання необхідних профілактичних, карантинних заходів і наголошують громадянам та суб’єктам господарювання на суворому дотриманні встановлених обмежень. На території області спільні рейдові групи патрулюють громадські місця, перевіряють дотримання правил карантину громадянами, що знаходяться на самоізоляції, протидіють торгівлі у невстановлених місцях, перевіряють розважальні заклади з метою недопущення порушення ними правил карантину. На території курортних районів Херсонщини рейдові групи будуть контролювати дотримання карантинних норм громадянами, які відвідуватимуть пляжі та бази відпочинку.

Зазначимо, що з початку карантинних заходів поліцейські області склали 747 адміністративних протоколів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. З них: 362 – за порушення умов обсервації, 26 – за порушення умов самоізоляції, 126 – у сфері здійснення торгівлі, 53 – на перевізників та 180 – на інших фізичних осіб.

Поліція Херсонщини вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватись правил карантину для вашої ж безпеки.

Відділ комунікації поліції Херсонської області