Поліція просить допомогти встановити особу водія, який залишив місце ДТП у Херсоні

5 лет назад 0

Дорожньо-транспортна пригода сталася 19 вересня в Херсоні. Близько шостої ранку водій вантажного мікроавтобусу по пр-ту Ушакова здійснив наїзд на пішохода та, не зупиняючись, з місця ДТП поїхав. В результаті проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу водія. Наразі проводяться слідчі дії в рамках досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Дмитро Думанський, прямих свідків дорожньо-транспортної пригоди не було, тому встановити транспортний засіб і водія, який ним керував, виявилося досить складно. В ході розшукових заходів стало відомо, що наїзд на пішохода був скоєний вантажним мікроавтобусом. Орієнтування було розміщено в соціальних мережах і оперативникам Херсонського відділу поліції стало відомо, що до скоєння ДТП може бути причетний житель м. Олешки.

В ході перевірки інформація підтвердилася. Водієм виявився 35-річний чоловік – власник мікроавтобусу «Форд Транзит». З його слів, того дня він розвозив по місту товар. Світлофори не працювали і водій рухався по проспекту на швидкості близько 75 км/год. Поблизу обласної лікарні на проїжджу частину раптово вибіг пішохід. Стався удар, водій злякався і швидко поїхав з місця ДТП додому, де до ранку відремонтував пошкоджені частини автомобіля.

Наразі тривають слідчі заходи, призначене проведення необхідних експертиз. Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.