Працівники водної поліції Херсонщини попередили завдання збитків природньому середовищу на суму понад 2,5 мільйони гривень

5 лет назад 0

В ході відпрацювання акваторії Чорного моря працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили 2 факти масштабного незаконного вилову живих водних біоресурсів. В першому випадку сума завданих збитків становила майже 260 тисяч гривень, а у другому випадку вартість здобутих біоресурсів оцінюється в понад 2 мільйони гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час відпрацювання узбережжя Чорного моря поблизу с. Роздольне Каланчацького району працівники водної поліції затримали двох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів в контрольованій прикордонній зоні. У правопорушників були вилучені 9 ятерів креветочних, в яких знаходилися майже 145 тисяч креветок, 8 тисяч атерин піщаної, понад 1000 бичків, 64 одиниці морської голки та 12 крабів, які занесені до Червоної книги України. У правопорушників вилучений плавзасіб «Крим».

В той же день на території Чорноморського біосферного заповідника поліцейські виявили 23 ятеря креветочних, в яких знаходились креветка, краби, морська голка, калкани, бички, атерина піщана. Також були вилучені 3 човни з моторами, на яких були виявлені ознаки підробки та знищення номерів вузлів та агрегатів.

За словами начальника відділення поліції в порту «Херсон» Максима Жаркова, живі водні біоресурси були випущені неушкодженими в природнє середовище. Що характерно, у другому випадку заборонені знаряддя лову були виявлені на відстані трохи більше ніж 50 метрів до будинку охоронців біосферного заповідника.

В Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 249 та ч. 1 ст. 290 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.