Протягом двох днів прикордонники Бердянського загону припинили незаконний вилов водних біоресурсів на суму понад 163 тисячі гривень

Протягом двох днів прикордонники Бердянського загону припинили незаконний вилов водних біоресурсів на суму понад 163 тисячі гривень

7 лет назад 0

Протягом вихідних днів прикордонники Бердянського загону припинили два факти незаконного вилову водних живих ресурсів та виявили 7 порушників прикордонного режиму.

Так, вчора прикордонники від відділу «Бердянськ» разом із представниками  Приазовського національного парку та водної поліції виявили на узбережжі Азовського моря, неподалік від бази відпочинку «Рибацький хутір», в межах Запорізької області, громадянина на маломірному плавзасобі типу «Казанка». Під час огляду спільний патруль виявив у човні 104 екземпляри риби калкан, виловленої за допомогою 9 сіток, загальною довжиною близько одного кілометра. Також прикордонники встановили, що власник човна порушив прикордонний режим, вийшовши в море поза пунктом базування.

Ще один факт незаконного вилову водних біоресурсів припинили прикордонники від відділу «Генічеськ». Громадянин на узбережжі затоки Сиваш, неподалік населеного пункту Стрілкове, за допомогою сітки вбрід здійснив вилов риби сингіль.

Загальна сума збитку державі по двом фактам склала понад 163 тисячі гривень.

 На власника човна прикордонники склали адмінпротокол за ст.202 КУпАП, маломірний плавзасіб вилучили представники водної поліції, а рибу та знаряддя лову вилучили представники Приазовського національного парку.

За даними фактами прикордонники направили повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ч.1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Також протягом двох днів прикордонники виявили 7 порушників прикордонного режиму. Здебільшого, причиною даних правопорушеннь являється нехтування громадянами порядку плавання на маломірних плав засобах у водоймах прикордоння. Усі правопорушники встановленим порядком притягнуті до адміністративної відповідальності.