«Сплутав» канабіс з тютюном — і ледве не потрапив до в’язниці

3 года назад 0

У Новотроїцькому судили безробітного, якого поліціянти затримали з наркотиками. Сталося це біля поштового відділення у Сиваському. Чоловік був напідпитку і йшов вулицею з пляшкою пива. На запитання правоохоронців, що має у кишенях, відповів: «Лише тютюн». Потім дістав поліетиленовий пакет з рослинною речовиною, яка в ході експертизи виявилася канабісом. Було його в пакеті більше 26 грамів.

Після того, як заплатив 51 гривню штрафу за розпиття пива у громадському місці, безробітному довелося відповідати за канабіс. На суді він пояснив, що знайшов пакет на смітнику. З собою забрав, бо подумав що то тютюн. Кілька разів забив ним самокрутки і навіть «на смак», запевнив, не відчув «підміну».

Суддя поставився до слів підсудного критично. Тим більше, що жодних підтверджень версії «сплутання» безробітний не надав.

Чоловік отримав рік обмеження волі, але був звільнений від покарання з випробуванням. Тепер йому доведеться протягом року реєструватися в органі з питань пробації. Пакет з речовим доказом суддя постановив знищити, хоча 817 грн 25 коп. за проведення експертизи правопорушнику все ж таки доведеться заплатити.

Андрій БЕЙНИК.