В Олешківському районі поліцейські вилучили понад 200 кущів коноплі

4 года назад 0

Дільничні офіцери Олешківського відділення поліції отримали інформацію від одного з місцевих мешканців, що 43-річний житель с. Козачі Лагері вирощує в себе вдома коноплю. За вказаною інформацією було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Вчора в домоволодінні підозрюваного поліцейські провели санкціонований обшук. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник Олешківського відділення поліції Вадим Ковальчук, на городі за будинком правоохоронці виявили саморобну теплицю, в якій росли 228 кущів коноплі. Рослини були добре доглянуті та вирощувалися методом крапельного зрошення. Чоловік раніше в поле зору поліції не потрапляв. З його слів, він вирощує нарковмісні рослини для власного вживання.

Вилучені стебла направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Наразі вирішується питання щодо перекваліфікації кримінального провадження на ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України. За вирощування коноплі в кількості більше 50 кущів чоловікові може загрожувати 7 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.