В’ялений карась відправив херсонку до реанімації

7 лет назад 0

Спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують розслідування випадків ботулізму серед населення, які ймовірно пов’язані із вживанням в’яленої риби промислового виробництва, придбаної у торговельній мережі.

30.05.2017 отримано оперативну інформацію від Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щодо реєстрації ще одного лабораторно підтвердженого випадку ботулізму в жінки 1986 року народження, який також ймовірно пов’язаний із вживанням риби даного виробника.

Зі слів чоловіка постраждалої 23 травня 2017 року подружжя придбало карася в'яленого у супермаркеті «Фреш» у м. Херсон . На наступний день стан здоров’я жінки погіршився, зранку 26 травня каретою швидкої допомоги вона була госпіталізована до лікарні. На сьогодні постраждала продовжує лікування в реанімаційному відділені.

30 травня 2017 року Управлінням Держпродспоживслужби в м. Херсон через уповноважених (офіційних) лікарів ветеринарної медицини, які здійснюють державний контроль на підприємствах торговельної мережі м. Херсон було повідомлено операторів ринку, які здійснюють обіг харчових продуктів (супермаркети, оптові бази, агропродовольчі ринки тощо) про випадки захворювання на ботулізм у м. Київ та м. Херсон, пов’язаних з вживанням у їжу риби, придбаної у супермаркетах. За ініціативи Управління Держпродспоживслужби в м. Херсон вся продукція знята з реалізації та поміщена на відповідальне зберігання (мережа «Фреш»).

Держпродспоживслужбою направлено вказівку територіальним органам Держпродспоживслужби щодо вжиття невідкладних заходів щодо профілактики ботулізму.

З боку територіальних органів Держпродспоживслужби проводиться робота із визначеними суб’єктами господарської діяльності, які можуть реалізовувати продукції вказаного виробника з метою зняття її з реалізації, а також роз’яснювальна робота серед населення в усіх регіонах України.

Як повідомляє прес-служба відомства, Держпродспоживслужба рекомендує громадянам тимчасово утриматись від вживання в їжу в’яленої риби виробництва ФОП Меркулов А.В. та ТОВ «ЧУДО-ЮДО» міста Світловодськ Кіровоградської області. У разі придбання у торговельних мережах в’яленої риби зазначених вище виробників повернути цю продукцію до місця продажу.