Від призову херсонець ножем «відмахувався»

3 года назад 0

У Херсоні 18-річний юнак викликав бригаду «швидкої допомоги» додому. Коли медики прибули, то побачили, що пацієнт просто стікає кров’ю. Він був при тямі, й розповів: на площі Корабелів обласного центру на нього серед білого дня напав грабіжник. Молодик чинив опір і не віддавав йому свої речі, тому отримав удар ножем у груди. Отримавши від медиків тривожний сигнал, працівники Корабельного відділення Національної поліції вирушили на імовірне місце злочину.

Та під час перевірки камер відеоспостереження, яких у пожвавленому кварталі не бракує, вони не виявили ніяких кадрів із нападом, втечею грабіжника чи пораненим. Тож оперативники приїхали до лікарні, куди привезли пораненого, й поцікавилися, як той може пояснити своє таємниче зникнення з «картинки». Тоді пацієнт і зізнався, що «легенду» про напад грабіжника видумав від початку й до кінця.

Адже йому за віком «світила» строкова служба в армії, а той будь-що хотів уникнути призову. От і вирішив зіграти жертву злочинця: удома звичайним кухонним ножем штрикнув себе у груди. Потім вимив скривавлений побутовий інструмент, і став чекати «швидку». От тільки з імітацією нападу призовник вочевидь перестарався: удар ножем виявився настільки сильним, що його вістря дістало аж до легень. І лікуватися від наслідків серйозного поранення йому доведеться не один тиждень. Хоча після одужання призову йому однаково не уникнути.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.