Відірвало башту: на Херсонщині гвардійці знищили новітній російський танк Т-90 «Прорив»

8 месяцев назад 0

Одеські нацгвардійці на Херсонському напрямку знищили новітній російський танк Т-90 "Прорив". Про це  прес-служба Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.

"Бійці 11 бригади ім. М. Грушевського Південного оперативно-територіального об'єднання Нацгвардії нанесли точне вогневе ураження ворожому танку, після чого боєкомплект танку здетонував і йому просто відірвало башту. Не врятували навіть мішки із землею, якими окупанти обкладають новітню техніку для додаткового захиту", — розповіли в прес-службі.

Також гвардійці оприлюднили відео, на якому зафіксовано момент удару по ворожому танку та то, як він перетворюється на смолоскип.
 

Танк Т-90 "Прорив" — що відомо Т-90АМ ("Прорив-2") — глибока модернізація основного бойового танка Т-90. Експортні версії цих модифікацій танка відомі під найменуваннями Т-90СМ/МС.

На "броні" встановлено новий автомат заряджання та модернізована гармата 2А46М-5, а також зенітна установка "УДП Т05БВ-1", що дистанційно керується 7,62-мм. 

Танк оснащений модульним динамічним захистом третього покоління: встановлений динамічний захист "Релікт" замість "Контакт-5". 

Т-90М "Прорив" вважається найсучаснішим і найдорожчим російським танком. За деякими даними, його вартість становить близько 4,5 мільйона доларів.

Нагадаємо, на херсонському напрямку ЗСУ за останню добу ліквідували 23 окупантів. Знищили  дві ворожі реактивні системи залпового вогню "Град", вісім гармат, міномет, дів бойові машини піхоти "БМП-3", три одиниці автомобільної техніки, катер та човен. Також на металобрухт пішли два комплекси відеоспостереження "Муром-М" та спостережний пункт.