Віз гранату і попався: водій каже, що знайшов боєприпас в одній з лісосмуг Херсонщини

6 лет назад 0

Мешканець Новоолексіївки привернув увагу поліції через порушення правил руху, а виявилося, що він прушив і правила безпеки.

Пожежні-рятувальники держслужби з надзвичайних ситуацій регулярно нагадують мешканцям  області: 

— якщо ви знайшли підозрілий металевий предмет, схожий на боєприпас, не пересувайте та не перевозьте його — це небезпечно. 

Аналогічну інформацію, уже щодо будь-якого підозрілого предмету, постійно поширює СБУ — не чіпайте, повідомте на 102 чи 101, нехай розбираються фахівці.

Але цікавість, домовитість чи просто гіперактивність спонукає херсонців раз-по-раз на дивні вчинки. От і знов учора в Генічеському районі, поліція зупинила авто, водій якого порушив правила руху. Але цілком імовірно. що правоохоронці врятували йому життя — адже в бардачку в нього знайшли стару гранату:

 

16.02.2018 під час відпрацювання Генічеського району, працівниками Генічеського ВП було зупинено автомобіль за порушення правил дорожнього руху в смт. Новоолексіївка, який рухався в бік м. Генічеськ, у водія даного автомобіля було запитано: «чи має водій при собі заборонені предмети та речовини» на, що водій ніяк не відповів, але дав згоду на огляд автомобіля. Під час огляду автомобіля в бардачку, було виявлено предмет схожий на гранату РГД 5 та запал до неї. Водій даного автомобіля житель смт. Новолексіїівка, який пояснив, що дану гранату він знайшов у лісосмузі в смт. Новоолексіївка та віз віддати до Генічеського ВП.

В Генічеському відділі поліції за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України. Встановлюються всі обставини даної події, — повідомляє райвідділок патрульної поліції. 

 

Що ж, знайшов, купив чи подарували,  а такод чи справжня граната чи муляж — розбиратимуттся фахівці. То чи варто було піднімати та перевозити такий "сюрприз"?