У центрі Херсона горів ресторан, підпалили діти – ГУНП

3 года назад 0

Пізно ввечері гасили пожежу в центрі Херсона. Горів недіючий ресторан «Стамбул» на вул. Суворова. Виклик на 101 надійшов о 22.18. Зайнявся літній майданчик закладу, який не працює ще з минулого року. 

Як «Новому дню» повідомили в ГУ ДСНС, прибудова, встановлена на тротуарі, була з легкоплавких матеріалів, зокрема, пластику. Відтак вогонь поширювався миттю. Як видно з фото, полум’я встигло перекинутися на ганок та вхід сусіднього кафе. Аптека поряд не постраждала.

Саму будівлю, яка дуже стара, врятували пожежні. На місці працювали три одиниці спецтехніки та 11 ДСНС-ників. Ліквідували пожежу о 22.50. Під час інциденту ніхто не постраждав.

Тим часом поліція, куди звернулася власниця сусідньої кав’ярні, вже встановила – мав місце підпал. Жінка помітила, як з місця щосили рвонули троє неповнолітніх, і вказала їхні прикмети. Орієнтування передали патрулям і юних хуліганів затримали гарячими, у буквальному сенсі, слідами. Хуліганам від 10 до 12 років. Сірниками вони підпалили плівку на літньому майданчику ресторану. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.194 ККУ «Умисне пошкодження майна». Досудове розслідування триває. Сума збитків від пустощів неповнолітніх встановлюється. Цей ресторан на Суворова горить не вперше. Декілька років тому його вже відновлювали після масштабної пожежі. З часу карантину приміщення перебуває на реконструкції. 

Марина САВЧЕНКО

Фото ГУНП та ГУ ДСНС.