У Херсоні мати покинула на добу трьох маленьких дітей

4 года назад 0

В поліцію надійшло повідомлення зі служби у справах дітей, що під час перевірки неблагонадійної родини двері їм ніхто не відчинив. Але у квартирі знаходилися троє маленьких хлопчиків віком 11, 7 та 2 роки. Діти визирали з решітки вікна першого поверху і сказали, що мами вже довго немає. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місце прибули працівники ювенальної превенції Херсонського відділу поліції. На той час у квартирі з дітьми знаходилася стороння жінка. Вона пояснила, що напередодні вдень мати хлопчиків попросила її наглянути за дітьми, а сама пішла у справах. Вночі мати не повернулася. Поліцейські поспілкувалися з сусідами родини. Ті пояснили, що жінка часто залишала дітей у квартирі самих більше, ніж на добу. Ця сім’я перебуває на обліку як така, що знаходиться у складних життєвих обставинах. 29-річна мати зловживає алкоголем.

Діти були у вкрай занедбаному стані та голодні. Ювенальні поліцейські та працівники служби у справах дітей прийняли рішення вилучити малюків з родини та помістити їх на обстеження в лікарню. 29-річна мати і наступного дня вдома не з’явилася. Поліцейські розшукали її у знайомих. Жінка пояснила, що мала термінові справи і саме хотіла повертатися до синів.

Після проведення відповідних перевірок буде вирішуватися питання доцільності проживання дітей з матір’ю або поміщення їх у притулок. Ймовірно, жінці дадуть час на покращення умов проживання дітей, виправлення власної поведінки і ставлення до батьківських обов’язків. А нині у відношенні матері складено адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.