У Херсоні в п’яної матері вилучили малюка

3 года назад 0

Захисту від найріднішої людини потребував малюк, якому 2,5 роки. Дитина опинилася без догляду, при тому, що матір була поряд. На 102 звернулися жителі однієї із багатоповерхівок у районі Житлоселища в Херсоні. Занепокоїні тим, що їхня 34-річна сусідка вже дві доби не виходить із квартири, люди зайшли в помешкання. І, як виявилося, вчасно. Жінка виявилася нетверезою, аж до стану безпорадності. А поряд був малюк. 

Скільки часу не годували хлопчика, не відомо, але дитина плакала і виглядала наляканою. У квартирі – сморід та антисанітарія. 

На місце прибули працівники сектору протидії домашньому насильству ГУНП та очільниця служби у справах дітей Корабельної у м. Херсоні ради. Зважаючи на стан жінки, правоохоронці викликали «швидку». Говорити довго господиня помешкання була неспроможна, лише сказала, що більше доби пиячила, а потім їй стало зле. Тому не доглядала за сином. Жінку госпіталізували. 

У лікарні перебуває і малюк, ним опікуються медики дитячого відділення «Тропінки». Як повідомили в ГУНП, на родину чекає ретельна перевірка. Поки ж дитину тимчасово вилучили. Стосовно її матері складено протокол за невиконання батьківських обов’язків. 

Марина САВЧЕНКО.