На Херсонщині поліція документує наслідки російської агресії, є загиблий та п’ятеро постраждалих

1 месяц назад 0

Поліція Херсонщини фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення. російські війська вкотре обстріляли з артилерії, мінометів та БпЛА населені пункти Бериславського та Херсонського районів. Внаслідок російської агресії загинув чоловік, підірвавшись на вибуховому пристрої, ще один помер у лікарні від раніше отриманих поранень, у п’ятьох жителів області контузії.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих комбінованих атак потерпали Херсон, Садове, Станіслав, Антонівка, Кізомис, Широка Балка, Придніпровське, Берислав, Михайлівка, Шевченківка, Осокорівка, Шляхове, Республіканець та Одрадокам’янка.

У Херсонському районі поліція зафіксувала пошкодження 8 приватних та 2 багатоповерхових будинків, 2 автомобілів та цеху підприємства.

З дрона ворог атакував цивільний автомобіль поблизу Осокорівки. Внаслідок вибуху 57-річна жінка та 71-річний чоловік отримали контузії, від госпіталізації вони відмовилися. Автомобіль отримав значні пошкодження.

Російські військові накрили мінометним вогнем автодорогу поблизу Антонівки. Троє чоловіків віком 44, 27 та 21 рік отримали контузії.
У лікарні помер 43-річний чоловік, який отримав тяжкі поранення 17 березня у Львовому внаслідок атаки ворожого дрона.

У полі поблизу Молодецького на невідомому вибуховому пристрої підірвався 36-річний чоловік, який випасав худобу. В результаті вибуху потерпілий отримав травми, несумісні з життям.

Поліція закликає громадян бути максимально обережними, не наближатися до незнайомих предметів, не брати їх до рук і не пересувати. Про всі підозрілі знахідки необхідно одразу повідомляти за номерами «101» або «102».

По мирних житлових кварталах Херсона противник гатив із артилерії. У прибережній центральній частині міста російські снаряди пошкодили цех підприємства, багатоповерховий та приватний будинки. Також російські військові поцілили по припортовій інфраструктурі.

На місцях «прильотів» працювали поліцейські, рятувальники та медики, які збирали речові докази, ліквідовували наслідки ворожих атак із боку окупаційних військ рф та надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 244 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 14 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.