У жителя Каховки поліцейські вилучили пістолет, гранату та марихуану

5 лет назад 0

Під час обходу території обслуговування до дільничного офіцера поліції звернувся місцевий житель. Чоловік розповів поліцейському, що один із мешканців міста зберігає вдома пістолет. Під час санкціонованого обшуку в будинку правопорушника, окрім зброї, поліцейські виявили ще гранату з запалом та 18 газетних згортків з подрібненою речовиною, схожою на коноплю.

Як розповів начальник Каховського відділу поліції Олексій Войчек, 45-річний чоловік раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв. Зі слів правопорушника, коноплю він нарвав у посадці для власного вживання, револьвер знайшов півроку тому в лісі, а гранату виготовив власноруч кілька років тому із муляжу.

Вилучене направлено на дослідження в експертно-криміналістичний центр. За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами" та за ч.1 ст.309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Також правопорушник перевіряється на причетність до можливого збуту наркоречовин та встановлюється справжнє походження зброї та боєприпасу.

Поліція Херсонщини нагадує, що протягом жовтня на території держави проводиться місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які в цей період самостійно здадуть в поліцію зброю, боєприпаси, вибухові речовини, що зберігаються незаконно, мають можливість уникнути кримінальної відповідальності на підставі ч.3 ст.263 Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області