За несвоєчасне подання декларації покарали депутатку Новокаховської міськради

3 года назад 0

Параскеву Джуманіязову внесли до державного реєстру корупціонерів.

Голову постійної комісії з питань гуманітарної політики, освіти та охорони здоров’я Новокаховської міськради Параскеву Джуманіязову внесли до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. 

В реєстрі вказано, що 2 лютого набрало законної сили рішення Новокаховського міського суду, за яким Джуманіязову визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КупАП — Порушення вимог фінансового контролю. Як виявилося, вона несвоєчасно подала декларацію за 2019 рік, а саме — 11 червня 2020 року. За це їй призначили штраф у розмірі 850 гривень.

Параскева Джуманіязова обиралась до Новокаховської міськради в попередньому скликанні від партії “Совість України”, а в нинішньому — від “За майбутнє”.

За аналогічне порушення в сусідній Каховці притягатимуть до відповідальності депутата міськради від партії “Пропозиція”, директора КП “Комунальне транспортне підприємство” Артема Трофимчука. Розгляд засідання по цій справі в Каховському міськрайонному суді призначене на 26 лютого.

Артема Трофимчука обвинувачують в несвоєчасному декларуванні своїх доходів: свої декларації за 2016, 2017 і 2019 роки він подав лише 12 червня 2020 року. 

Нагадаємо, що в минулому році через запроваджений карантин уряд відтермінував термін подання декларацій за 2019 рік до 31 травня 2020 року. Водночас в Національному агентстві з запобігання корупції попередили, що декларації посадовців, які будуть подані до реєстру останніми, перевірятимуться ними в першу чергу.

Олег БАТУРІН.